Ontwikkeling parkeergarage Noord-Buitensingel gegund

donderdag 15 november 2018

Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello BV en Holland Immo Group gaan Blok van Gendt herontwikkelen. Dit heeft het College van Venlo besloten in de vergadering van 13 november jl.

 

Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello BV en Holland Immo Group werken samen met Kern Architecten (ontwerp) en Q-park (exploitatie) het plan voor een parkeergarage aan de Noord-Buitensingel verder uit.

 

Eind 2017 heeft de raad besloten dat op de locatie Blok van Gendt een parkeergarage voor 200 plaatsen wordt gerealiseerd. Hiermee worden de parkeerplaatsen die vervallen door de herinrichting van de Lage Loswal en de huidige parkeerplaats Blok van Gendt gecompenseerd. In juli van dit jaar is een Europese openbare aanbesteding in de markt gezet waarbij het perceel van de huidige parkeerplaats aan de Noord Buitensingel wordt verkocht onder voorwaarde dat de inschrijver voor eigen rekening en risico de parkeergarage realiseert en exploiteert. Deze aanbesteding is nu afgerond.

 

Naar verwachting start de bouw van de parkeergarage begin 2020 en zal deze in juli 2020 opgeleverd worden. In de eerste helft van 2019 wordt gewerkt aan het ontwerp en vindt er overleg met omwonenden en betrokkenen plaats.