NIEUWJAARSBORREL IN BOLWERQ

dinsdag 16 januari 2018

Zondagavond 14 januari jl. vond in het buurtgebouw BolwerQ ( op de bolwaterstraat), een Nieuwjaars borrel plaats, georganiseerd door Nelly Esquivel en enkele buurtbewoners.

Een groep van Griekse dames had voor de gelegenheid een buffet van hapjes gemaakt, om de buurtbewoners ook kennis te laten maken met hun cultuur en gewoonten.

Al langere tijd houdt Nelly zich op vrijwillige basis zich bezig met samenbrengen van de diverse nationaliteiten en mensen in de wijk.  In het wijkgebouw worden bijeenkomsten georganiseerd, mensen die de Nederlandse taal minder machtig zijn worden geholpen met alledaagse zaken en er is voor de kinderen een mogelijkheid om te spelen en zo elkaar beter te leren kennen. Ook fietslessen voor de nieuwe Venlonaren staan op het programma.

Het gemengde gezelschap van lokale ondernemers en een divers gezelschap van bewoners zorgde voor een gezellige sfeer en mix van mensen en culturen.  Er zullen het komende jaar meer gezamenlijke activiteiten georganiseerd worden om de saamhorigheid te bevorderen.