Levendige wijk

STEDELIJKE ONTWIKKELING

Het nieuwe Q4 wordt gebouwd op de verhalen uit het verleden. In het deel ten zuiden van de Bolwaterstraat is dit bijvoorbeeld al goed te zien in de omgeving van de Bergstraat waar naast mooie authentieke panden, nieuwe woningen zijn gebouwd. Er is een grote verscheidenheid aan architectuur waarbij het historische karakter op kleine onderdelen terugkomt.

Daarnaast  is op veel plekken het middeleeuwse stratenpatroon weer teruggebracht. Deze slimme ingreep ‘verenigt’ Q4 weer  met de rivier. Daarmee biedt Q4 het beste van beide werelden: de gezellige drukte van de binnenstad en de heerlijke rust van het water. Want eerlijk is eerlijk, wonen aan een rivier heeft toch net dat beetje extra. Net als vroeger kun je straks weer vanuit zo’n beetje elke hoek van de straat op ‘Mooder Maas’ uitkijken.

WONEN EN WERKEN

De transformatie van Q4 anno 2018 is volop aan de gang: wonen, werken en vrije tijd gaan daarbij hand in hand. Nieuwe én oude woningen wisselen zich af met leuke winkeltjes, cafés en galeries en met atelierwoningen en commerciële ruimtes, waarin ondernemers aan de slag kunnen gaan.

Q4 is uniek door de diversiteit van de architectuur, de creativiteit van de kunstenaars en ontwerpers. Samen met de inwoners maken zij van Q4 een woonwijk waar centrumfuncties een plek krijgen. Daarnaast zorgen zij voor een levendige en grootstedelijke dynamiek.

CULTUUR

Hoewel Q4 in de eerste plaats een binnenstedelijke woonwijk wordt, zijn ook sfeer, cultuur  en bedrijvigheid belangrijk voor de herontwikkeling van de wijk. In deze herontwikkeling krijgen culturele ambities en creatief ondernemerschap, passend binnen het profiel van de wijk, de gelegenheid  zich te ontplooien.