Aan de Stadsmuur

Aan de Stadsmuur

De gemeente Venlo, Bouwbedrijven Jongen en Jongen Projectontwikkeling hebben een aanvullende overeenkomst ondertekend, zodat Jongen Projectontwikkeling met de locatie Aan de stadsmuur verder kan. De aanvullende afspraken sluiten beter aan bij de huidige woningbehoefte en marktontwikkeling.  In het gebied tussen de St. Jacobskapel en de Peperstraat realiseert Jongen Projectontwikkeling diverse koopwoningen en huurappartementen.

Het centrale deel wordt ingevuld met 25 stadswoningen, zogenaamde  pakhuizen. De pakhuizen zijn moderne herenhuizen, met karakteristieke contouren en details. Tussen de woningen wordt een appartementencomplex ontwikkeld met ca. 10 appartementen. In het meest noordelijke deel komen ca. 30 appartementen en mogelijk een commerciële ruimte.

Bij het opstellen van de plannen wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan duurzaamheid en klimaatadaptatie. Zo wordt o.a. gekeken naar het planten van bomen in het middenterrein.

De komende periode gaat Jongen, in samenwerking met de gemeente, de bouwplannen voor Aan de Stadsmuur verder ontwerpen en uitwerken.

Eind dit jaar moeten de ontwerpen definitief zijn en de verwachting is dat aansluitend (begin 2020) wordt gestart met de verkoop van de woningen.

De bouw start ergens tussen september 2020 en april 2021. Medio 2022 moet de bouw gereed zijn.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Of heeft u interesse in een van de woningen? Inschrijven voor meer informatie kan op de website van Jongen Projectontwikkelingen.

https://www.jongenprojectontwikkeling.nl/nl/in-ontwikkeling/q4-te-venlo