Blok Bergstraat

Blok Bergstraat, het hart van Q4, is de eerste fase in de grote metamorfose van de wijk. Het totale blok is door Woonwenz herontwikkeld en bestaat uit de straten Lichtenberg, Bolwaterstraat, Helschriksel, Kwietheuvel en Bergstraat. Met het zeer gevarieerde en sfeervolle bouwplan wordt meteen de goede toon voor de rest van Q4 gezet.

 

OP HISTORISCHE GRONDEN

Blok Bergstraat, met de Bergstraat als één van de oudste straatjes van Venlo, is in volle glorie hersteld op basis van de verhalen van weleer. Mooie, authentieke panden zijn blijven staan, naast eigentijdse nieuwbouw met een knipoog naar het verleden. Er is gezorgd voor een grote verscheidenheid in architectuur. Het historische karakter komt terug in verwijzingen naar de 19e eeuwse stadspanden, de kleinschaligheid en de variatie in gevels, nokhoogten, materialen en kleuren. De mooie traditionele straatverlichting maakt het pittoreske plaatje helemaal compleet. De overzichtelijke opbouw van de wijk is gebaseerd op het middeleeuwse Venlo met kleine straatjes en sfeervolle hoekjes.

WONEN, WERKEN, WINKELEN… WAT EEN MOGELIJKHEDEN!

Blok Bergstraat biedt ruimte aan 14 grondgebonden woningen en 13 appartementen en diverse commerciële ruimtes. Er zijn diverse woningtypes, werkruimtes en winkelpanden van afwisselende architectuur en prijsklasse, koop én huur. Je kunt dus werkelijk alle kanten op. Diverse woningen hebben een aparte ruimte, soms zelfs met een eigen voordeur, die als atelier of kantoor kan worden ingericht. Zo kun je wonen en werken combineren. Op de begane grond van ieder appartementencomplex zijn commerciële ruimtes voor een winkel of een galerie, mogelijkheden genoeg dus voor de creatieve ondernemers in de wijk. Meer over de woningen, appartementen en commerciële ruimtes? Kijk dan onder Wonen en werken