Q4

Blok 't Schriksel huurwoningen

Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4

REEDS VERHUURD

(IN 2017 START WOONWENZ MET HET VERDER AFBOUWEN VAN DE BERGSTRAAT. HIER KOMEN EVENEENS ENKELE HUURWONINGEN. NADERE INFORMATIE VOLGT LATER)

In het blok tussen 't Perenhof en Blok Bergstraat leverde Woonwenz onlangs 19 huurwoningen op. De bouw is in juni 2015 gestart en duurde ongeveer een jaar. Op de website van Woonwenz is meer informatie over het project te vinden.

De woningen liggen in carrévorm aan een binnenterrein. Hieraan zijn eveneens de Sint Jacobskapel, 4 loftwoningen (koop) en een appartementenblok voor stichting Daelzicht gelegen. 

De 19 woningen zijn uitgevoerd in twee hoofdtypen (eengezinswoningen en atelierwoningen), maar verschillen ook onderling nog van elkaar door onder andere variatie in indeling, gevels, daken, kleurgebruik en materialisering. Hierdoor onstaat een levendig, sfeervol blok en hebben de woningen allemaal een eigen karakter. 

Eengezinswoningen: Deze woningen van drie verdiepingen hoog zijn geschikt voor diverse huishoudens. Alle woningen beschikken over een eigen tuin, gelegen aan het  binnenterrein met ondergrondse parkeergarage. De woningen hebben twee slaapkamers en een zolder waar  een extra kamer gerealiseerd kan worden.

Atelierwoningen: Deze bijzondere woningen van maar liefst vier verdiepingen hoog zijn uitermate geschikt voor mensen die wonen en werken willen combineren. Net als de woningen aan de Lichtenberg hebben deze huizen een aparte ruimte op de begane grond, die gebruikt kan worden als kantoor, kleine winkel, atelier of studio. Grenzend aan deze ruimte ligt een half overdekte privé-tuin. Het woongedeelte van de atlierwoningen begint op de eerste verdieping. Hier bevindt zich de woonkamer en de keuken. Op de tweede verdieping liggen onder andere twee slaapkamers en de badkamer en op de ruime zolder liggen ook nog één of twee slaapkamers.

Huurprijzen:
De netto (kale) huurprijzen van de woningen bedragen € 710,68 per maand. Daar bovenop komen nog de kosten van het Glasfonds (€1,70 per maand) en de kosten van de eigen privé-parkeerplek in de afgesloten parkeergarage onder Blok 't Schriksel. Deze parkeerplaats is gekoppeld aan de woning. het is dus niet mogelijk om een woning zonder parkeerplaats te huren. De kosten van de parkeerplaats bedragen € 100,96 per maand.

Woonwenz heeft ervoor gekozen de kale (netto) huurprijs van de woningen zo laag mogelijk te houden, waarmee Blok ’t Schriksel voor een grotere groep woningzoekenden toegankelijk is. De waarde van de woningen en daarmee de maximaal redelijke huurprijs ligt in werkelijkheid een stuk hoger. Doordat de huurprijs die wij hanteren onder de liberalisatiegrens (sociale huur) ligt, is huurtoeslag ontvangen mogelijk. Houd er wel rekening mee dat wij als woningcorporatie per 1 januari 2016, volgens de nieuwe Woningwet, passend moeten toewijzen. Hierdoor wordt het voor mensen met huurtoeslag lastiger om in aanmerking te komen voor woningen met een huurprijs hoger dan € 576,87 of € 618,24 (afhankelijk van je gezinssamenstelling zijn dit de bedragen waarover je maximaal huurtoeslag ontvangt).

Lees meer informatie over 't Schriksel op de website van Woonwenz (hier kun je ook de brochure en de plattegronden downloaden)

Download hier de verhuurbrochure 

Blok 't Schriksel huurwoningen - Q4 Blok 't Schriksel huurwoningen - Q4 Blok 't Schriksel huurwoningen - Q4 Blok 't Schriksel huurwoningen - Q4 Blok 't Schriksel huurwoningen - Q4 Blok 't Schriksel huurwoningen - Q4 Blok 't Schriksel huurwoningen - Q4