Q4

Veelzijdig en karakteristiek!

Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4
Het nieuwe Q4 wordt gebouwd op de verhalen uit het verleden. De mooiste herinneringen uit de geschiedenis van de wijk keren terug in een eigentijds jasje! Zo komen er charmante huizen die geïnspireerd zijn op de 19e eeuwse pakhuizen en rustplekken met uitzicht op de Maas op de plek waar vroeger wachttorens stonden.

Daarnaast wordt het middeleeuwse stratenpatroon weer teruggebracht, een slimme ingreep die Q4 weer ‘verenigt’ met de rivier. Daarmee biedt Q4 het beste van beide werelden: de gezellige drukte van de binnenstad en de heerlijke rust van het water. Want eerlijk is eerlijk, wonen aan een rivier heeft toch net dat beetje extra. Net als vroeger kun je straks weer vanuit zo’n beetje elke hoek van de straat op Mooder Maas uitkijken.

In Q4 gaan wonen, werken en vrije tijd hand in hand. Nieuwe én oude woningen wisselen zich af met leuke winkeltjes, cafés en galeries en met de atelierwoningen en commerciële ruimtes zijn er bovendien mogelijkheden om zelf als ondernemer aan de slag te gaan! De diversiteit van de architectuur, de bewoners en de creativiteit van de jonge kunstenaars en ontwerpers die enkele jaren geleden in de wijk zijn komen wonen, geven Q4 een levendige en grootstedelijke dynamiek. Kortom, een stad, zoals een stad hoort te zijn!

Wonen en werken

Q4 wordt een aantrekkelijke woon-/werkwijk, met een geheel eigen karakter en verwijzingen naar de rijke Venlose historie van dit unieke stukje binnenstad. Diversiteit, kwaliteit, levendigheid en duurzaamheid staan centraal. Studenten, jonge gezinnen, creatieve en culturele ondernemers maar ook de oer-Venlonaar moet zich er thuis voelen. Deze plek is uitermate geschikt voor starters die mee willen groeien met de wijk

Q4 wordt een aantrekkelijke wijk voor ondernemers. Er komen nieuwe commerciële voorzieningen. De afgelopen jaren hebben veel creatieve en culturele ondernemers zich tijdelijk in de wijk gevestigd. Zij huren panden via de gemeente Venlo die zijn aangekocht met het oog op de herontwikkeling van de wijk.

Cultuur

Hoewel Q4 in de eerste plaats een binnenstedelijke woonwijk wordt, zetten de sfeer en de bedrijvigheid de toon voor de herontwikkeling van de wijk. Een herontwikkeling waarin culturele ambities en creatief ondernemerschap volop gelegenheid krijgen. En nu in een gloednieuw decor! En de kunst? Die vind je nog gewoon op straat, bijvoorbeeld het confettimeisje, de huiskamerzitjes in de Bolwaterstraat en de pratende “bouwpoppetjes” die informatie geven over de werkzaamheden en plannen voor de wijk.

Woningen in de vleugel van de St. Jacobskapel
De St. Jacobskapel op de hoek van het Helschriksel en Maasschriksel wordt onderdeel van een sfeervolle en dynamische woon- en werkomgeving. Momenteel onderzoeken Jongen, Woonwenz en de gemeente de mogelijkheden om in de aangrenzende vleugel atelierwoningen te (her)ontwikkelen. De rijks monumentale kapel zelf zal een passende functie krijgen die past in de wijk. 

Tussen kunst en kaas
Een authentiek kaasboertje naast een hippe kunstgalerie? Waarom niet? Q4 is de plek waar culturele bedrijfjes, creatieve ondernemers en traditionele buurtwinkeltjes naast elkaar bestaan. Vernieuwende ideeën wisselen zich af met vertrouwde ambachten en bijzondere producten. Met name in de charmante heringerichte Bolwaterstraat kunnen shopaholics straks hun hart ophalen. Met trendy winkels en speciaalzaakjes wordt het een van de meest unieke en eigenzinnige winkelstraatjes van Venlo. Een lekker kaasje, een bijzonder boek, een schilderij of eigenwijs design… Voor wie net even iets anders zoekt, wordt Q4 in de toekomst the place to be.

Podiumbeesten
Dat Q4 een culturele hotspot wordt bewijst ook de komst van het nieuwe poppodium waar nationale en internationale artiesten hun publiek op fantastische optredens kunnen trakteren. De muziektempel die naar verwachting in 2014 klaar is, wordt gebouwd aan de Peperstraat op de plek waar vroeger het stadskantoor lag en komt daarmee in hartje stad te liggen. Lekker centraal en dicht bij andere uitgaansgelegenheden. En zo’n modern gebouw met grootstedelijke allure past helemaal bij het bruisende karakter van het nieuwe Q4.  

Veelzijdig en karakteristiek! - Q4 Veelzijdig en karakteristiek! - Q4 Veelzijdig en karakteristiek! - Q4 Veelzijdig en karakteristiek! - Q4