Q4

Q4, wat is dat?

Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4 Q4
Het noordwestelijke deel van de binnenstad van Venlo kreeg in 2002 voor het eerst een eigen naam: Q4. Daarmee werd meteen duidelijk: dit is niet zomaar een binnenstadswijk. Q4 is een wijk met een verhaal en heeft al een rijke geschiedenis achter de rug. Het 12 hectare grote gebied is een van de oudste wijken van Venlo en vormt de schakel tussen hartje stad, de Maas en het Wilhelminapark. In Q4 is geen enkel straatje hetzelfde.

De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Met eigentijdse nieuwbouw, cultuur, creativiteit en historie moet Q4 een vernieuwende en bijzondere dimensie aan de binnenstad gaan geven. In het nieuwe Q4 zullen heden, verleden en toekomst samensmelten tot een bruisende en spannende wijk met een kleurrijke mix van woningen, winkeltjes, horeca en cultuur. Moderne architectuur en authentieke pandjes wisselen elkaar af en geven de wijk een frisse, eigentijdse maar toch vertrouwde uitstraling. De unieke combinatie van wonen en werken, van oud en nieuw, van creativiteit en cultuur, van trend en traditie geven Q4 de levendige sfeer die zo kenmerkend is voor een echte stadswijk. Iedereen die jong van geest is en houdt van het moderne stedelijke leven voelt zich hier ongetwijfeld thuis! 

Stedelijk centrum

Het centrum van Venlo ondergaat momenteel de grootste facelift sinds de wederopbouw na de tweede wereldoorlog. Een aantal belangrijke ontwikkelingen, waaronder de voorspelde krimp van de bevolking, maakten dat de stad een aantal jaren geleden op een historisch kantelpunt terecht kwam. Om de toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, is in 2009 een nieuwe langetermijnvisie voor de stad vastgesteld. Een onderdeel van deze nieuwe visie gaat over de aantrekkelijkheid van de stad. De ambitie is om de aantrekkingskracht te vergroten door onderscheidende voorzieningen te realiseren, met name in het stadscentrum.

Met aanwinsten als Q4, de Maasboulevard, Crescendo, Nedinsco, het nieuwe stadskantoor en de uitbreiding van de Maaspoort wordt Venlo meer en meer de natuurlijke centrumstad van een bruisende en kleurrijke Euregio! Een dynamisch gebied, dat altijd in beweging is.

Op de website www.venlovernieuwt.nl vindt u meer filmpjes en informatie over een groot aantal projecten.

Q4, wat is dat? - Q4